محققان يك پردهي سينماي سهبعدي توسعه دادهاند كه كاربران را قادر ميسازد تا بدون استفاده از عينك مخصوص به تماشاي فيلمهاي اين چنيني بپردازند. البته پردهي مورد نظر نمونهي اوليه ساخته شده توسط آزمايشگاه علوم رايانه و هوش مصنوعي با همكاري انستيتو علوم وايزمن است.
فناوري جديد به كار برده شده در اين پردهي سينما از وجود لنزها و آينههاي جديدي استفاده ميكند كه امكان تماشاي فيلمهاي سهبعدي بدون نياز به استفاده از عينك را فراهم ميآورد. همچنين بايد به اين موضوع اشاره كرده كه تجربهي تماشاي فيلم سهبعدي از تمام صندليهاي موجود در سينما يكسان بوده و تفاوت عمدهاي ندارد.
البته بايد به اين نكته اشاره كرد كه در حال حاضر فناوري نمايشگرهاي بدون نياز به عينك در بازار وجود دارد، با اين تفاوت كه اين نمايشگرها بايد به رزولوشن بالايي مجهز باشند كه همين موضوع باعث ميشود تا توليد نمايشگرهاي سهبعدي بدون نياز به عينك در ابعاد پردههاي سينمايي غيرممكن باشد.
براساس اطلاعات ارائه شده توسط دانشمندان مشاركت كننده در اين طرح، اين پرده ي سينمايي را بايد نمونهاي اوليه از پردههاي سينمايي در اندازهي بزرگ خواند كه براي تماشاي ويديوهاي سهبعدي نياز به عينك سهبعدي ندارند.
در تلويزيونهاي سهبعدي از يك فناوري كه ميتواند پيكسلهاي متفاوتي را به هر يك از چشمها نمايش دهد، استفاده ميشود. اين قابليت امكان نمايش عمق را فراهم ميآورد. نام اين فناوري Parallax Barrier است كه بيننده بايد براي بهرهگيري از آن در فاصلهي مشخصي از تلويزيون قرار داشته باشد.
براي استفاده از اين فناوري در سايز بزرگ نمايشگر نظير پردههاي سينمايي بايد تدبير ديگري انديشيده شود. همين موضوع باعث شده تا محققان به توسعهي پروژكتورهاي جديدي روي بياورند كه ميتوان طيف گستردهتري از تماشاگران را در فاصلههاي متفاوت از نمايشگر پوشش دهد.
فناوري Cinema 3D موانع منظر (Parallax Barriers) متعددي را روي نمايشگر قرار ميدهد كه اين موضوع باعث مي شود تا تمام بينندگان فارغ از مكاني كه نشستهاند قادر به ديدن محتواي سهبعدي باشند.
البته بايد به اين موضوع اشاره كرد كه اين فناوري در حال حاضر در دسترس عموم نيست و در واقع به بازار عرضه نشده است. اما توسعهي هر چه بيشتر آن ميتوان اين امكان را در اختيار سالنهاي سينما قرار دهد تا تجربهي تماشاي فيلمهاي سهبعدي بدون نياز به عينك را در اختيار كاربرانشان قرار دهند.