نمايشگر جديد اپل در iMac قادر به نمايش ۱ ميليارد رنگ خوهد بود

۳۸ بازديد

تصویر شاخص

هفته گذشته اپل از تغيير جديد در كامپيوترهاي iMac خود رو نمايي كرد. يكي از اين تغييرات مربوط است به قابليت صفحه نمايش هاي جديد iMac براي نمايش بيش از ۱ ميليارد رنگ كه مي تواند قابليت بسيار جالبي در نمايش تصاوير با كيفيت محسوب شود. 

به گزارش كليك، اپل در آخرين به روز رساني خود در خصوص كامپيوتر هاي iMac تغييرت زيادي را بر روي آن ها اعمال كرده است. از جمله اين تغييرات مي توان به توانايي نمايشگرهاي تعبيه شده در اين كامپيوترهاي براي نمايش تصاوير با تنوع رنگي بيش از يك ميليارد اشاره كرد.

در بسياري از صفحه نمايش هاي امروزي رنگ ها با عمق رنگي ۸ بيت نمايش داده مي شوند و يعني از هر ۳ رنگ اصلي ۲۵۶ طيف رنگي نمايش داده مي شود. سه رنگ اصلي عبارتند از قرمز، زرد، آبي. در واقع مجموع تمامي تركيب هاي مختلف رنگي و انواع طيف هاي آن ها در حدود ۱۶٫۸ ميليون رنگ توليد مي كند كه به عنوان رنگ هاي ۲۴ بيتي شناخته مي شوند.

اگر عمق رنگي يا عمق بيت به ۱۰ بيت افزايش پيدا كند در اين صورت از هر رنگ اصلي در حدود ۱۰۲۴ طيف رنگي تشكيل مي شود كه در نتيجه تعداد رنگ هايي كه از تركيب رنگ هاي اصلي به وجود مي آيند به همراه طيف هاي رنگي شان به چيزي در حدود ۱٫۰۷ ميليارد رنگ مي رسد كه به عنوان رنگ هاي ۳۰ بيت شناخته مي شود. اين تعداد رنگ در واقع همان تعداد رنگي است كه نمايشگرهاي به روز رساني شده iMac اپل قادر به نمايش آن ها خواهند بود.

به گفته ريموند سونريا رييس موسسه تكنولوژي هاي DisplayMate نمايش اين تعداد رنگ در يك تصوير باعث مي شود تا تصوير با كيفيت بسيار بالاتري نمايش داده شود. اين موضوع مي تواند همچنين از لحاظ بصري براي محاسبه دقيق محتواي رنگ هاي تيره و همچنين براي اجتناب از ايجاد خطوط رنگي غلطي كه ممكن است در تصوير رخ دهد( خطوطي كه در برخي از تصاوير در بين هر رنگ از طيف رنگي مثلاً آبي رخ مي دهد) جلوگيري كند. در واقع اين خطوط بيشتر در مواقعي رخ مي دهند كه از يك شي بزرگ و يا يك گستره بزرگ از يك رنگ مثل آسمان آبي يك دست روز بخواهيم تصويري نمايش دهيم. تأثير اين خطوط بيشتر در زماني خودش را نشان مي دهد كه بخواهيم تصوير را با نمايشگرها و يا تلويزيون هاي قديمي مشاهده كنيم. زيرا در اين تلويزيون ها و نمايش گرهاي قديمي تعداد تركيب رنگي كه نمايش داده مي شود محدود است بنابراين هنگامي كه قرار است طيف رنگي به صورت يكنواخت و پيوسته نمايش داده شود به صورت نا پيوسته و همراه با اين خطوط نمايش داده مي شوند.

به گفته رافائل مانتيوك، يكي از اساتيد رشته گرافيك و تكنولوژي نمايش در دانشگاه كمبريج، بعيد به نظر مي رسد كه بيشتر كاربران سيستم هاي iMac به چنين سطح دقتي براي نمايش تصاوير نياز داشته باشند.

به عقيده من بسياري از افراد در واقع تفاوت نمايش تصوير با چنين سطح دقت و كيفيتي و سطح كيفيت پايين تر را به هيچ عنوان تشخيص نمي دهند. در واقع تعداد افرادي كه كارهاي گرافيكي انجام مي دهند بسيار محدود است و شايد اين افراد هستند به نمايشگرهايي با چنين سطح كيفيت بالايي براي نمايش تصاوير نياز دارند.

از طرفي به گفته مانتيوك اين تكنولوژي چندان جديد نيست و وي پيش از اين نيز به گفته خودش با مانتيورهايي كه در آن ها عمق رنگ ها ۱۰ بيت بوده است كار مي كرده است. البته تا كنون اين نمايشگرها براي سيستم هايي استفاده مي شده اند كه بسيار حرفه اي بوده و بيشتر براي كارهاي حرفه اي مورد استفاده قرار مي گرفته اند. اما از دو سال پيش استفاده از اين تكنولوژي در تلويزيون ها براي نمايش تصاوير با كيفيت نيز استفاده شده است.

در واقع در نمايشگرهاي HDR ا تركيب رنگ گسترده تري كه با استفاده از تكنولوي عمق رنگ ۱۰ بيتي تشكيل مي شود و مخصوص نمايش تصوير در صفحه نمايش ها يا تلويزيون هاي بزرگ است استفاده مي شود. در واقع استفاده از اين تكنولوي نه تنها باعث توليد تصاوير با كنتراست رنگي بالايي مي شود بلكه باعث مي شود تا رنگ ها با شفافيت بالاتري در تصاوير نمايش داده شوند.

گفته مي شود تصاوير در صفحه نمايش هاي جديد كامپيوتر هاي iMac تا حدود ۴۳ درصد نسبت به شفافيت رنگ در مانتيورهاي قبلي iMac روشن تر و شفاف تر خواهد بود. در واقع به عقيده مانتيوك، افزايش شفافيت براي كاربران معمول بسيار بيشتر از افزايش تعداد رنگ نمايش داده شده در مانتيور به چشم آمده و ملموس تر خواهد بود.

اما در تلويزيون هاي توليد شده در سال هاي اخير ميزان شفافيت رنگ در حدود ۱۰۰۰ nits است ( nits واحد اندازه گيري شفافيت تصوير است) است. اما در صفحه نمايش هاي اپل كه براي كامپيوترهاي iMac از آن استفاده شده است ميزان شفافيت تصوير در حدود ۵۰۰ nits است كه تا رسيدن به ميزان ۱۰۰۰ nits راه زيادي در پيش دارد و شايد يكي از مهم ترين فاكتورهايي باشد كه اپل هنوز از پسوند HDRبراي مانيتورهاي خود استفاده نمي كند.

نكته مهم ديگر اين است كه در نمايشگرهاي اپل بر خلاف ساير نمايشگرهايي كه از عمق رنگ ۱۰ بيتي روي سخت افزارهايشان استفاده مي شود، در اين نمايشگرها از عمق رنگ ۸ بيتي بر روي سخت افزارها استفاده مي شود ولي با انجام يكسري پردازش تعداد رنگ ها به ۱ ميليارد رنگ مي رسد.

سخنگوي شركت اپل در ادامه توضيحات خود به اين نكته اشاره كرده است كه در iMac از يك الگوريتم تلفيقي براي نمايش تصاوير استفاده مي شود. كه در واقع روش جديد براي نمايش تصاوير است. در واقع اين روش باعث مي شود تا كاربر با خطاي ديد مواجه شود و تعداد رنگ ها را بيشتر از آنچه كه هست نمايش مي دهد. در واقع اين روش بيشتر در نرم افزارهاي مانند فوتوشاپ از آن استفاده مي شود كه در واقع از عمق رنگ ۶ بيتي براي توليد رنگ هايي با عمق ۸ بيت استفاده مي شود. اما سخنگوي اپل گفته است براي آن دسته از افراد حرفه اي كه عمق واقعي رنگ در صفحه نمايش ها برايشان اهميت دارد امكان استفاده از صفحه نمايش هايي به غير از اپل بر روي كامپيوترهاي iMac وجود دارد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.